Zdravím cestovatelé,Jelikož se s linkami do Eilatu roztrhl pytel, tak mám na Vás dotaz ohledné tipů na dopravu za Izraelské hranice a přecházení hranic. Jaké jsou možnosti? Našel jsem https://eilatshuttle.com/ existuje i něco jiného, popřípadě něco k této službě? Jdou přejít hranice v pohodě pěšo? Funguje stále hromadná doprava? Na stránkách nešla doprava objednat nebo funguje jen od zimního letového řádu? Je problém s vízy zdarma, někde psali, že je lepší kupovat. Za každou radu či tip budu neskonale vděčen. .

Taba z Eilatu( Ovdy)

Založil ve fóru Co se nevešlo

Když už, tak popojet do Taba Heights. Určitě mnohem lepší a možná ve výsledku i levnější.

0 Citovat

@mirjur a v čem je to lepší. Tak asi zalezi na jak dlouho jedes co se tyče výhodnosti (ceny). Nevim kolik dělají všechny ty poplatky za vstupy plus taxik jak jsi psal 30 dolaru jeden směr. To tam jsou hotely o tolik levnější? Zajímá mě to, protože to mam taky v plánu a ty jsi navštívil obě místa.

0 Citovat

Co jsem se díval, tak rozdíl v ceně za týdenní pobyt je v řádu tisíců Kč, samozřejmě záleží, co a kdy si vybereš, ale celkové náklady budou plus minus stejné, si myslím... ten taxík ve dvou byl 20$ (detail...). Jinak v TH pláže + moře luxusní, servis dokonalý, navíc to městečko s obchůdky a několika restauračkami... prostě se mi tam líbilo, na hranicích si to moc nedokážu představit - viz Jiřího Rolného příspěvek. Jedině možná ten Mövenpick, pokud nebude vyprodaný...

Jo, aby nedošlo k omylu, u TBC jsme nebydleli, byli jsme 2x v Taba Heights. Ale na pohled to tam vypadá dost bezútěšně, možná se pletu...

0 Citovat

Aha.Ja myslel, ze jsi byl prvně u hranic.To s tím taxíkem se mi zdálo, ze jsi psal zes to ukecal směrem tam za 30 a zpátky ze po tobě chtěl 30,ale ty ze jsi mu ukazoval sms, ze bylo domluvenych 20. Četl jsem to myslim včera  a prave jsem tomu nerozuměl.Tak bud jsem špatně viděl, nebo ses prepsal při cestě tam.ale to je jedno. Mě jde spis o to, ze ja bych vyvencil manželku jen na víkend, jen 2 noci, takže nevim, jestli  by to nebylo na tak krátce dražší. No zvenku to asi neutěšene vypadá, ale v recenzích si všichni ten Movenpick chválí. Mě by ale prave nevyhovovalo, ze musis trčet jenom v tom komplexu, protože jinak tam není nic. Proto se ptám :) 

0 Citovat

Tak na 2 dny bych asi zůstal u té hranice, pokud by šlo hlavně o peníze. Druhá věc je, že tam asi z hotelu fakt není kam jít - ale to nechť okomentuje někdo, kdo tam opravdu pár dní bydlel. Hlavní silnice, na které nic není, 2-3 hotely a to je vše. Nevím, jak moc se člověk může pohybovat mimo rezort (otázka by byla kam a proč), ale "hlídačů" je tam vidět poměrně dost... Zvaž. Asi se dá v hotelu koupit nějaký výlet.

0 Citovat

Ja nechci nikam cestovat. Spis mě jde o to si odpočinout a aby tam bylo moře, kde se dá dobre snorchlovat a bylo tam co vidět. Mimo resort se podle cestopisu co jsem četl pohybovat muzes, ale není tam opravdu nic,takže to postrádá význam. Mě jde spis o to projít se jak říkáš po městečku a zajít si do restaurace i jinam než do svého hotelu. Ale kdyby to mělo vyjít o x tis dráž, tak to mi za to nestojí. Hlavně bych chtěl slyšet názory na kvalitu moře a podmořského života, což jsem pokud si dobre vzpomínám tady prakticky nezaznamenal. Manželka rada snorchluje a ja taky :))  

0 Citovat

V tomto směru TH je parádní - moře průzračné, útesy hned u pláží, bujný podmořský život je vidět přímo z mola, samozřejmě se dá šnorchlovat, a je tam přímo přístav a agentura, která vozí lidi na šnorchlování a potápění tuším k pevnosti Saladin, což určitě z TBC jde taky.

0 Citovat

Mimo resort tam je jen špína  a lidi, vedle kterých jsem se jako  jedinej běloch  v širokym okolí necítil úplně bezpečně :D 

Nestojí to za to ani na to šnorchlování, daleko lepší vystoupit o zastávku před hranici a tam je k tomu krásný místo.


0 Citovat

Jiří Rolný napsal(a):

Nestojí to za to ani na to šnorchlování, daleko lepší vystoupit o zastávku před hranici a tam je k tomu krásný místo.

Jakou zastávku před hranicí máš na mysli?
0 Citovat

Ahojte, prosim vas ma niekto cerstvu skusenost z letiska v Ovde ci davaju peciatku do pasu? Pripadne ci sa da z tej peciatky vykecat?

0 Citovat

Za dva týdny budu mít čerstvou osobní zkušenost. Ale jinak se všude oficiálně píše, že v Izraeli už vkládají jen lísteček do pasu.

0 Citovat

Moje zkušenost je měsíc stará - dávají lístečky, je potřeba dávat pozor, aby je člověk nevytratil.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Za dva týdny budu mít čerstvou osobní zkušenost. Ale jinak se všude oficiálně píše, že v Izraeli už vkládají jen lísteček do pasu.

Davaju iba listky ktore si treba uschovat.

0 Citovat

Lacko napsal(a):

Ahojte, prosim vas ma niekto cerstvu skusenost z letiska v Ovde ci davaju peciatku do pasu? Pripadne ci sa da z tej peciatky vykecat?

Davaju iba listok ktory treba uschovat.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Jakou zastávku před hranicí máš na mysli?


Zrejme princess beach 

0 Citovat

baca12 napsal(a):


Zrejme princess beach 

Asi mas pravdu Baco, ale ono se jezdí do Taby hlavně proto, ze tam stojí ubytování výrazně levněji jako v Eliatu. Teda spis za podstatně lepší ubytování das stejně jako v Izraeli za průměrně. Tak jsem to teda aspon pochopil. Pokud není přímo v Moevenpicku snorchlovani nic moc, asi se dá přejít pěšky na tuto pláž, jestli je tak top?? Sice je to opruz kvůli hranicím, ale za ty ušetřené prachy to stojí. Ale možná mě někdo vyvede z omylu.

0 Citovat

baca12 napsal(a):


Zrejme princess beach 

Nevím, z busu to nevypadá nějak luxusně, taková štěrko-písečno-kamenitá pláž... lidi tam chodí do akvária, kempuje se tam... možná šnorchlování je fajn. Říkal jsem si, že kdybych byl na okružní cestě po Izraeli autem, že by se tam dalo zastavit a zakempovat místo hotelu, ale jen tak na pláž asi ani ne. Ani si neuvědomuju, jestli tam vůbec jsou nějaká lehátka, slunečníky... myslím, že ne.

0 Citovat

@mirjur  Tak on podmořský svět nemusí nutně souviset s krásou pláže. Lehátko já nepotřebuju. Spíš moje drahá polovička. V životě jsem za žádné lehátko neplatil. Teda za sebe :) Tak snad se najde někdo, kdo  snorchloval v Tabě i na této pláži. Já nemám s kempováním žádný problém, ale když už vytáhnu manželku, taK přeci jen hledám něco lepšího.


0 Citovat

Plaz je o nicom, akurat snorchel bol ok. Pristup do vody vsak z brehu nebol mozny.

Teda bol iba na kusku, inde natiahnute droty ale to rusakom nevadilo a v klude to prekracovali a likvidovali korale.

Pristup do vody bol z mola.

Slnecniky sa dali prenajat.

Ak ma pamat neklame coral beach bola lepsie vybavena ale tam bol vstup spoplatneny.

Info je vsak z roku 2016.

0 Citovat

@baca12 Dík

0 Citovat

My byli v Tabe loni a ubytovani v Movenpicku. Byli jsme tam na potapeni a kamarad jen na snorchl a pohoda.

0 Citovat

Toto je princesa beach

https://flic.kr/p/Nr3YW3


A tu je cely moj album

https://flic.kr/s/aHskMUYp3j

0 Citovat

Tak to opravdu nevypadá zrovna vábně. To by mě asi žena poslala do haje. Na válení to moc není.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak to opravdu nevypadá zrovna vábně. To by mě asi žena poslala do haje. Na válení to moc není.

Dejte Taba Heights, budete spokojeni oba. :-)

0 Citovat

Este par postrehov:

1.Ak budete ubytovany v Tabe tak vystupnemu poplatku na izraelskej strane sa da vyhnut rezervaciou hotela cez hotels.com pripadne cez ine stranky kde plnu sumu hotela zaplatite vopred. Cestovalo nas viac a znami mal rezervacku cez booking s doplatkom az v hoteli a museli platit tento vystupny poplatok. Bolo to nejakych 57€ ale cestou spat im vratili len 45€. My sme mali cez hotels.com a nic sme neplatili.

2. Naozaj sa nezlaknut ked autobus 282 zahlasi Eilat bus station final stop. Ostali sme v autobuse len my a mnoho vystupujucich ludi sme potom stretli v hoteli , autobus ma potom ma este XY zastavok az k hraniciam a okolo hotelov.

3. Cestou spat pre tych co sa budu vracat z Eilatu odporucam nastupit na inej zastavke v meste ako na autobusovej stanici. Na autobuske bolo velmi vela ludi a moze sa vam stat, ze vas vezme az 2-3 autobus. 

4. Na letisku vobec netreba byt 3 hodiny vopred stacia aj 2. Lietadlo caka a na kontroly vyberaju podla toho, ktore lietadlo ma skor odlet. Ak budete vybraty na hlbkovu kontrolu ako my tak sa moze stat ze tam budete cakat aj dve hodiny (kym nevybavia vsetky skorsie lety). Planovany odlet sme mali o 13:05 , lietadlo cakalo na vsetkych a odletelo o 14:30. my sme prisli na letisko 9:45 a pri gate sme sa dostali 12:50.  

Inak Movenpick na vikendovy oddych super :) 

0